Uitbreiding woonzorglocatie ZGR Brugstede voltooid

LEMELERVELD – Onder toeziend oog van bewoners, medewerkers en overige betrokkenen werd vrijdagochtend 8 maart jl. de uitbreiding van woonzorglocatie ZGR Brugstede officieel gemarkeerd met een feestelijke opening. Afgelopen periode is de woonzorglocatie in Lemelerveld uitgebreid van dertig naar vijfenveertig appartementen.

Locatiemanager Heleen Flierman nam als eerste het woord, waarna een toespraak volgde van Martijn Rink, directeur-bestuurder van Vechtdal Wonen. Tijdens zijn speech werd het insectenhotel onthuld die straks een mooie plek in de nieuwe binnentuin krijgt. Vervolgens was het Loes Kater, recent vertrokken als directeur-bestuurder van ZGR, die als eerste over de symbolische brug tussen de oude en nieuwe vleugel mocht lopen, in haar kielzog gevolgd door nieuwsgierige bewoners en medewerkers.

Een wens in vervulling

Met de uitbreiding van Brugstede ziet locatiemanager Heleen Flierman een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. “Onze locatie heeft al vele jaren een lange wachtlijst. Hierdoor konden we senioren uit de omgeving die 24-uur zorg nodig hebben niet altijd een plek op Brugstede bieden. In sommige gevallen moesten mensen hierdoor ver uitwijken. Zo heeft één van onze nieuwe bewoners een tijdje noodgedwongen in Hoogeveen gewoond, waar zij niemand kende. Ik ben dan ook ontzettend blij en dankbaar dat we door deze uitbreiding meer senioren een warm thuis kunnen bieden in hun eigen vertrouwde woonplaats.”

Positieve impact voor Lemelerveld

Martijn Rink vult aan; Als woningcorporatie zijn we enorm trots om te mogen bijdragen aan dit project. Het is onze missie om te voorzien in kwalitatieve en passende huisvesting die aansluit bij de behoeften van de gemeenschap. En zoals Heleen al aangaf was deze uitbreiding hoognodig. Mooi om te zien dat we het dan samen voor elkaar krijgen, en om op deze manier een positieve impact te maken voor Lemelerveld.

Een geliefde woon- en ontmoetingsplek

Brugstede, een woonzorglocatie van Sallandse ouderenzorgorganisatie ZGR is sinds de opening in 2011 een geliefde woonplek voor senioren met somatische en psychogeriatrische problemen. Dankzij de betrokkenheid van vele lokale vrijwilligers en organisaties is Brugstede in Lemelerveld uitgegroeid tot een geliefde ontmoetingsplek.

Samen met woningstichting Vechtdal Wonen, de verhuurder van het gebouw en bouwbedrijf Haafkes zijn afgelopen jaar vijftien extra moderne en sfeervolle appartementen gerealiseerd, twee sociale huurwoningen en dertien zorgappartementen, waarvan één voor een kortdurend verblijf. Hierdoor kunnen senioren bijvoorbeeld ook na een ziekenhuisopname tijdelijk op Brugstede terecht.