Huur opzeggen

Wilt u de huur van uw huidige huurwoning, garage of parkeerplaats opzeggen?
Zorg er dan voor dat u dit op tijd doet, zo voorkomt u dubbele lasten. Klik hier om de huur op te zeggen.

Eenzijdige huuropzegging
Staat u samen met iemand anders op de huurovereenkomst? En verlaat één van de huurders de woning?
Dan regelt u dat met het formulier eenzijdige huuropzegging.

Veel gevraagd over Huur opzeggen

Ik wil mijn huur opzeggen. Hoe regel ik dat?

Algemeen

Klik hier om uw huur op te zeggen.

Ik wil mijn huur opzeggen. Wat is de opzegtermijn?

Algemeen

U heeft een opzegtermijn van minimaal één maand. De termijn gaat in op de dag waarop wij de huuropzegging van u ontvangen. U mag de huur ook langer van te voren opzeggen. Klik hier om de huur op te zeggen.

Ik heb mijn huur opgezegd en wil graag spullen ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder. Hoe werkt dat?

Algemeen

De eerste kandidaat krijgt een woningaanbieding. Hierin staan uw contactgegevens en kan degene contact met u opnemen voor het bezichtigen van de woning en het bespreken van de overname.
De kandidaat huurder ontvangt uw contactgegevens. Hij of zij kan dan contact met u opnemen voor het bezichtigen van de woning. Samen kunt u overleggen welke spullen u ter overname wil aanbieden. Hiervoor hebben wij een overnameformulier, deze kunt u samen invullen.

Ik heb mijn huur opgezegd. Hoe moet ik de woning achterlaten?

Algemeen

Na het opzeggen van de huur wordt een voorinspectie met u ingepland. Tijdens deze inspectie wordt aangegeven hoe u de woning moet achterlaten. U ontvangt hiervan een inspectierapport. 

De woning moet schoon en netjes zijn als u de sleutels inlevert. Het is van belang dat de woning technisch in goede staat is. Heeft u behang aan de muren? Dit hoeft er niet altijd afgehaald te worden, mits het netjes en schoon is en goed vast zit. 

Ik heb mijn huur opgezegd. Waar lever ik mijn sleutels in?

Algemeen

De sleutels kunt u op de laatste huurdag inleveren bij Eskampweg 1 Ommen. Ook kunt u een afspraak maken voor een eindcontrole waarbij de sleutels in ontvangst worden genomen, via 0529 - 45 25 88.

Ik heb de huur opgezegd. Hoe moet ik de tuin achterlaten?

Algemeen

De tuin moet netjes zijn. U moet onkruid verwijderen, gras maaien als het lang is, hoge bomen verwijderen en beplanting snoeien.

Tijdens de inspectie zal er besproken worden welke werkzaamheden u eventueel nog moet uitvoeren. Ook beoordelen we of er spullen zijn ter overname. 

Ik heb mijn huur opgezegd, kan ik de einddatum nog aanpassen naar een later moment?

Algemeen

Een eenmaal ingevulde huuropzegging kunt u niet meer zelf aanpassen. Zodra de woning geadverteerd is, kan de einddatum niet meer aangepast worden. Is dat nog niet het geval? Neemt u dan contact met ons op 0529 - 45 25 88.

Ik heb mijn huur opgezegd. Komen jullie mijn woning controleren?

Algemeen

Ja, er wordt een afspraak met u ingepland. We komen bij u om de woning samen met u door te lopen en op te nemen. U ontvangt van ons hiervan een overzicht met daarin benoemd welke herstelwerkzaamheden we nog verwachten van u, voordat u de sleutels inlevert. 

Ik heb mijn huur opgezegd. Wanneer ontvang ik de eindafrekening?

Algemeen

Binnen 2 weken nadat u de sleutels heeft ingeleverd.

Ik heb mijn huur opgezegd. Moet ik zelf de meterstanden doorgeven aan mijn energieleverancier?

Algemeen

Ja, u moet zelf de meterstanden doorgeven aan uw energieleverancier. Dit doet u op de dag waarop de huur van de woning eindigt. U geeft de meterstanden van gas, elektra en water door.

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik dit nog terugdraaien?

Algemeen

Wanneer de inspectie van de woning nog niet heeft plaatsgevonden, kunt u de opzegging nog terugdraaien. Hierna kunt u de huuropzegging niet meer intrekken. Neemt u dan contact met ons op 0529 - 45 25 88 of via info@vechtdalwonen.nl.

Moet ik de volledige huur betalen als ik de huur halverwege de maand opzeg?

Algemeen

Nee, u betaalt de huur tot en met de laatste huurdag. Bijvoorbeeld, wanneer u opzegt met als einddatum de 10e van de maand, dan betaalt u tot en met de 10e.