Video's

Voor verschillende projecten maken wij video's om u een beter beeld te geven. Bekijk hieronder per project wat we allemaal gedaan hebben. Veel kijkplezier!

Vechtdal Wonen onder de zon - 3 afleveringen

De zon schijnt volop, en daar maken Olga, Roy, Henk en Bertie mooi gebruik van!

Want zij wonen in één van de 520 woningen waar we de afgelopen jaren zonnepanelen hebben geplaatst.

Ook de komende jaren gaan we, daar waar het technisch mogelijk is, op maar liefst 3500 huurwoningen zonnepanelen plaatsen. Dit combineren we met onderhoudswerkzaamheden aan de woning.

Komt u woning hiervoor in aanmerking? Dan krijgt u van ons bericht.

Goed voor elkaar - 6 afleveringen

Hemink en Vechtdal Wonen hebben samen bijna 300 woningen verduurzaamd. Duurzaamheid is natuurlijk meer dan het energiezuinig maken van woningen. We werken intensief samen aan duurzame relaties.

In de serie 'Goed voor elkaar' krijgt u een kijkje achter de voordeur. Want achter iedere deur schuilen bijzondere verhalen.

Beschermde buren - 1 aflevering

Iedereen wil natuurlijk graag een goed geïsoleerde woning met zo min mogelijk energieverlies. Maar de kieren en gaten in een woning, zijn voor vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen juist heerlijke verblijfsplekken. Misschien heeft u deze medebewoners ook, zonder dat u dat in de gaten heeft!

Het zijn vaak beschermde diersoorten waar we zuinig op moeten zijn. Ons bezit ligt in natuurrijk gebied, dus wij hebben als woningcorporatie de verantwoordelijkheid om de natuur te beschermen.

Voordat wij onderhoudswerkzaamheden kunnen uitvoeren, wordt eerst de flora en fauna in kaart gebracht. Voorheen gebeurde dit per wijk. Om ons hier een voorsprong in te geven, met oog op toekomstige onderhoudsprojecten, zijn we een uniek project gestart.

Samen met Eelerwoude hebben we de flora en fauna voor de hele gemeente Hardenberg in kaart gebracht. Ook dragen we bij door o.a. het aanbrengen van nestkastjes voor vogels en vleermuizen. Heeft u ze al gezien? In deze video gaan we mee op pad met Vincent, ecoloog bij Eelerwoude. Vol passie laat hij ons de veelzijdigheid van ons werk zien. Kijkt u mee?

Tiny Houses - 2 afleveringen

In veel gemeenten zijn flinke wachtlijsten voor woningzoekenden. Met het bouwen van nieuwe huurwoningen komt er meer aanbod bij. Alleen voor mensen die met spoed op zoek zijn naar een woning is het lastig om op zeer korte termijn een woonplek te vinden. Zij hebben als woningzoekenden weinig tot geen inschrijftijd opgebouwd, maar wel dringend een woning nodig. Met de zogenaamde ‘Tiny Houses’ bieden we woningen aan voor hen.

Onze collega Rianne: ''Als wijkconsulent kun je echt het verschil maken. Ik spreek veel mensen en steeds vaker hoor ik de verhalen achter hun leven. Waarom de dingen zijn gegaan zoals ze zijn gegaan. Als wijkconsulent kan ik ze weer sturen naar een opwaartse spiraal.''