Reageren op een woning

Als u ingeschreven staat als woningzoekenden op www.dewoningzoeker.nl kunt u direct reageren op de woningen die worden aangeboden op de website.

Er kunnen dagelijks nieuwe woningen beschikbaar komen

Houd dus de website in de gaten. Elke woning staat vijf dagen open voor reacties. Per woning kunt u precies zien hoe lang u nog de tijd heeft om te reageren en hoeveel reacties er al zijn geplaatst. U kunt op maximaal twee woningen tegelijk reageren.

We selecteren op basis van inschrijfduur of woonduur (alleen bij woningen van Vechtdal Wonen)

Degene met de langste inschrijf- of woonduur, gaat voor. We werken dus niet met een wachtlijst. 

  • Inschrijfduur = De tijd vanaf het moment dat u bij ons ingeschreven staat als woningzoekende.
  • Woonduur = De tijd vanaf het moment dat u van ons uw huidige woning huurt.  

Veel gevraagd over Reageren op een woning

Wat is een tipbericht?

Algemeen

Als u tipbericht in uw account op de Woningzoeker op "ja" zet, ontvangt u een mail zodra er een woning geadverteerd is die aan uw wensen voldoet.

Waar vind ik de woningen die te huur worden aangeboden?

Algemeen

Ons woningaanbod en het woningaanbod van de andere aangesloten corporaties vindt u op de Woningzoeker.

Binnen welke termijn moet ik op een woning reageren?

Algemeen

Wanneer u een woningaanbieding heeft ontvangen, krijgt u drie dagen de tijd om te reageren. Reageren doet u door op de knop "Nee, ik weiger" of "Ja, ik accepteer" te klikken. Deze knop vindt u wanneer u inlogt op de Woningzoeker.

Kan ik reageren op alle woningen die worden aangeboden?

Algemeen

U kunt op maximaal twee woningen tegelijk reageren. Loopt één van de advertenties af, dan kunt u weer reageren op een andere advertentie.

Ik ben het niet eens met de woningtoewijzing, waar kan ik dat melden?

Algemeen

Wij wijzen woningen toe op basis van woon- of inschrijfduur. Uitzondering hiervan is wanneer een woningzoekende een urgentie heeft of wanneer de woning alleen voor een specifieke doelgroep bestemd is, bijvoorbeeld een jongerenwoning. Wanneer u vragen heeft of als u het niet eens bent met de woningtoewijzing, neem dan contact met ons op via 0529 - 45 25 88 of via info@vechtdalwonen.nl.

Ik heb gereageerd op een woning. Wanneer hoor ik iets?

Algemeen

Zodra de advertentie is gesloten op de Woningzoeker nemen wij binnen twee werkdagen contact op met de kandidaat die bovenaan de lijst is geëindigd. U kunt via "Mijn reacties" zien wat de status is van de woning. 

Ik kan niet reageren, wat moet ik doen?

Algemeen

Wanneer uw inschrijving niet compleet is, kunt u niet reageren op woningen die op de Woningzoeker staan. Kijk eerst of u alle gegevens heeft ingevuld in uw inschrijving. Lukt reageren dan nog niet? Neem dan contact met ons op via 0529 - 45 25 88.

Hoe kan ik reageren op een woning?

Algemeen

Wanneer u voldoet aan de voorwaarden kunt u reageren op ons woningaanbod door in te loggen op uw account van de Woningzoeker.

De voorwaarden staan altijd in de advertentie vermeld. 

Kan ik mijn huurwoning kopen?

Algemeen

Door het huidige tekort aan sociale huurwoningen verkopen wij nauwelijks tot geen woningen. Woningen die niet meer passen binnen ons bezit, omdat ze bijvoorbeeld te oud zijn, worden alleen verkocht. Wilt u weten of dit geldt voor uw woning? Neem dan contact op met ons via 0529 - 45 25 88 of via info@vechtdalwonen.nl.