Inschrijven

Inschrijven als woningzoekende is gratis en kan via de website www.ThuistrefferVechtdal.nl

Voeg ook uw inkomensverklaring(en) toe aan de inschrijving en u kunt direct reageren op beschikbare woningen. U moet uw inschrijving jaarlijks verlengen. U krijgt hierover automatisch bericht via de e-mail.

Als wij u een woning toewijzen, schrijven wij u automatisch uit als woningzoekende.

Veel gevraagd over Inschrijven

Ik heb geen woonadres, maar het is wel verplicht om een adres in te vullen bij het inschrijven. Wat moet ik doen?

Algemeen

Als u geen vast woonadres heeft kunt u een postadres invullen bij uw inschrijving. Dit mag ook een postbus zijn. 

Wanneer heb ik recht op woonduur?

Algemeen

U heeft recht op woonduur als u huurder bent van Vechtdal Wonen. U kunt bij het aanmaken van een inschrijving in ThuistrefferVechtdal aangeven dat u huurder bent van ons en de ingangsdatum van uw huurovereenkomst invullen. Weet u dit niet meer? Neem dan contact op via 0529 - 45 25 88 of via info@vechtdalwonen.nl

Hoe kan ik me inschrijven als woningzoekende?

Algemeen

Ga naar www.thuistreffervechtdal.nl en klik op "Inschrijven". Klik daarna op "Start inschrijving" en volg de stappen om u in te schrijven als woningzoekende. 

Inschrijven is gratis.

Wilt u direct reageren op ons woningaanbod? Zorg ervoor dat u na het inschrijven uw meest recente inkomensverklaring(en) toevoegt bij "Mijn inkomen".

Hoe kan ik mijn inschrijving als woningzoekende verlengen?

Algemeen

Log in op www.thuistreffervechtdal.nl. U ziet een melding staan dat u uw inschrijving moet verlengen. Controleer uw gegevens en verleng uw inschrijving.

Hoe lang is mijn inschrijving geldig?

Algemeen

Uw inschrijving is één jaar geldig vanaf het moment van inschrijven. Ongeveer een maand voor de einddatum van uw inschrijving ontvangt u een e-mail van ThuistrefferVechtdal om uw inschrijving te verlengen.

Ik ben jonger dan 18, kan ik mij inschrijven bij ThuistrefferVechtdal?

Algemeen

Een woningzoekende kan pas vanaf de leeftijd van 18 jaar een inschrijving aanmaken. Maar soms zijn er uitzonderingen;

  • als de rechter heeft bepaald dat je als minderjarige extra rechten krijgt (handlichting, aantonen met rechterlijke uitspraak);
  • als je in verwachting bent (aantonen met doktersverklaring);
  • als je getrouwd bent (aantonen met huwelijksakte).
  • als je nu in een instelling voor begeleid wonen woont én je na je 18e verjaardag eigen woonruimte nodig hebt. 

Als één van deze situaties van toepassing is, neem dan contact met ons op via 0529 - 45 25 88 of via info@vechtdalwonen.nl

Welke gegevens heb ik nodig om me in te schrijven als woningzoekende?

Algemeen

Een inkomensverklaring van u zelf en uw eventuele partner.

Let op, u moet uw inschrijving elk jaar verlengen. Voor het verlengen van de inschrijving wordt er een mail en sms naar het bij ons bekende mailadres en mobiele telefoonnummer gestuurd. Jaarlijks na 1 juli moet u een nieuwe inkomensverklaring toevoegen.

Wat is inschrijfduur?

Algemeen

Inschrijfduur is het aantal dagen dat u ingeschreven staat sinds het eerste moment van inschrijven.

Wat is een inkomensverklaring?

Algemeen

Een inkomensverklaring is een officiële verklaring van de Belastingdienst met uw verzamelinkomen over een bepaald belastingjaar. Iedereen met een Nederlands BSN kan een inkomensverklaring opvragen bij de Belastingdienst.

Staat er geen inkomen op uw inkomensverklaring?
Dan moet u uw inkomensverklaring waar geen inkomen op staat alsnog toevoegen aan uw inschrijving. Dan vragen wij bij het toewijzen van een woning om recente inkomensgegevens. Recente inkomensgegevens zijn een jaaropgave, een salarisstrook, een uitkeringsspecificatie of een pensioenspecificatie.

Heeft u geen Nederlands BSN en kunt u dus geen inkomensverklaring opvragen?
Dan kunnen wij u geen woning toewijzen.

Verhuist u met een partner?
Een inkomensverklaring is altijd persoonlijk. Het inkomen van uw partner zal nooit op uw inkomensverklaring staan. Daarom hebben wij van u beide een inkomensverklaring nodig. 

Waar vraag ik mijn inkomensverklaring aan?

Algemeen

De inkomensverklaring kunt u zelf online met uw DigiD aanvragen bij de Belastingdienst of via 0800-0543.

Waarom vraagt Vechtdal Wonen een inkomensverklaring van de Belastingdienst?

Algemeen

Wij moeten zorgen dat de juiste woning bij de juiste huurder terecht komt. Eén van de belangrijkste voorwaarden is dat huurders een woning krijgen die aansluit bij hun inkomen (passend toewijzen uit de Woningwet 2015).

Het is daarom belangrijk om precies te weten in welke inkomensgroep u valt, want dit bepaalt in sommige gevallen de huurprijs van een woning.

Ik ben erfgenaam van een persoon die overleden is en ingeschreven staat als woningzoekende. Hoe regel ik de uitschrijving?

Algemeen

Stuur hiervoor een e-mail naar info@vechtdalwonen.nl. Graag ontvangen wij een akte van overlijden of een rouwadvertentie.

Hoe kan ik zien tot welke datum mijn inschrijving geldig is?

Algemeen

Log hiervoor in op www.thuistreffervechtdal.nl. U ziet aan de rechterkant op "Mijn overzicht" de geldigheid van uw inschrijving.

Hoe kan ik mijn inkomensverklaring toevoegen aan mijn account?

Algemeen

U kunt uw inkomensverklaring uploaden onder "Mijn inkomen". Log hiervoor in op www.thuistreffervechtdal.nl. Let op, zorg dat uw BSN onleesbaar is gemaakt.

Kunnen mijn partner en ik ons allebei inschrijven?

Algemeen

Ja, u kunt zich apart van elkaar inschrijven maar ook samen. Als u samen gaat verhuizen, moet u zich samen inschrijven.

Ga naar www.thuistreffervechtdal.nl en klik op "Inschrijven". Klik daarna op "Start inschrijving" en volg de stappen om u in te schrijven als woningzoekende.

Hoe kan ik mijn inschrijfgegevens wijzigen?

Algemeen

Gegevens kunt u wijzigen via "mijn gegevens". Log hiervoor in op www.thuistreffervechtdal.nl.

Ben ik verplicht om op woningen te reageren om mijn inschrijfduur te behouden?

Algemeen

Nee, dat is niet verplicht. U moet wel jaarlijks uw inschrijving verlengen. U ontvangt hierover een mail van ThuistrefferVechtdal.

Ik sta ingeschreven voor garages en/of parkeerplaatsen. Kan ik nu ook op een huurwoning reageren?

Algemeen

Ja, u kunt met uw inschrijving op zowel woningen als garages en parkeerplaatsen reageren.

Ik sta ingeschreven voor huurwoningen. Kan ik nu ook op een garage en/of parkeerplaats reageren?

Algemeen

Ja, u kunt met uw inschrijving ook op parkeerplaatsen of garages reageren. Huurders uit hetzelfde complex krijgen voorrang op de garages en parkeerplaatsen.

Mijn inkomen is veranderd. Kan ik een geschat inkomen opgeven?

Algemeen

In principe werken we bij een toewijzing met uw laatste inkomensverklaring van de Belastingdienst. Mocht het inkomen hierop te hoog zijn om een sociale huurwoning toegewezen te krijgen, dan kunt u uw laatste inkomensgegevens aanleveren. Dan kijken wij of u daarmee wel een toewijzing kunt krijgen.

ThuistrefferVechtdal geeft aan dat ik al ingeschreven sta, maar ik sta niet ingeschreven. Wat kan ik doen?

Algemeen

Als er op ThuistrefferVechtdal staat dat u al ingeschreven bent, dan is het mogelijk dat u toch nog een actieve inschrijving heeft. Weet u uw wachtwoord en/of gebruikersnaam niet meer, probeer dan via "gebruikersnaam vergeten" of "wachtwoord vergeten" deze opnieuw op te vragen. Lukt dit niet? Neem contact met ons op via 0529 - 45 25 88 of via info@vechtdalwonen.nl. Wij helpen u dan verder.

Ben u één van een meerling en staat uw broer of zus ingeschreven? Dan kan dit ook de oorzaak zijn. Neem dan contact met ons op en geef aan dat u een inschrijving wilt aanmaken. 

Heeft mijn adreswijziging gevolgen voor mijn inschrijfduur en/of woonduur?

Algemeen

Een adreswijziging heeft geen gevolgen voor uw inschrijfduur. Maar het kan wel gevolgen hebben voor uw woonduur. Inschrijfduur wordt berekend op basis van uw inschrijfdatum.

Woonduur kan toegekend worden als u huurder bent van Vechtdal Wonen. Verhuist u naar een woning die niet van Vechtdal Wonen is dan vervalt uw woonduur. Klopt uw woonduur niet dan krijgt u mogelijk geen woning aangeboden. U bent zelf verantwoordelijk dat uw gegevens kloppen.

We wonen samen en gaan uit elkaar. Wat gebeurt er met mijn inschrijving wanneer ik uit de woning ga?

Algemeen

Wanneer u allebei huurder bent van de woning, dan kunt u de inschrijfduur behouden zolang u op de huurovereenkomst staat. Wanneer er een verzoek wordt ingediend om de huurovereenkomst te wijzigen naar één huurder, dan vervalt voor degene die uit de woning gaat het recht op woonduur van de inschrijving. De inschrijfduur behoudt u wel.