Tuinonderhoud

Wij vinden een goede leefomgeving belangrijk. Hier hoort ook uw tuin bij.
Van u verwachten wij dat u de tuin die bij uw woning hoort goed verzorgt. 

Veel gevraagd over Tuinonderhoud

Het achterpad wordt niet goed onderhouden. Wat kan ik doen?

Algemeen

U bent zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van het achterpad en daarbij ook uw buren. U kunt eerst zelf in gesprek gaan met degene die dit veroorzaakt. Wanneer u er niet uitkomt met elkaar, dan mag u contact met ons opnemen via info@vechtdalwonen.nl of 0529 - 45 25 88

Wat verwachten jullie van mij voor het onderhoud van mijn tuin?

Algemeen

Wij verwachten dat u uw tuin netjes en onkruidvrij houdt. 

Wat doen jullie als ik mijn tuin slecht onderhoud?

Algemeen

Wij spreken u aan op het slechte onderhoud van uw tuin en vragen u de tuin onkruidvrij te maken. Wanneer noodzakelijk kunnen wij een tuinprocedure starten.

Mijn buren onderhouden hun tuin niet. Waar kan ik dat melden?

Algemeen

Ga eerst zelf het gesprek aan met uw buren. Mocht u er niet uitkomen, dan kunt u het schriftelijk bij ons melden. Klik op de volgende link overlast melden.

Mag ik mijn tuin bestraten?

Algemeen

Ja, dat mag. Houd er wel rekening mee dat wanneer u besluit te verhuizen, het mogelijk is dat de volledige bestrating niet wordt overgenomen. In dat geval moet u de aangebrachte bestrating verwijderen.

Ik wil een nieuwe schutting plaatsen. Mag dat?

Algemeen

Ja, dat mag. Als u van plan bent om een nieuwe schutting te plaatsen dan adviseren wij u om dit in overleg met uw naaste buren te doen. Een schutting die op de erfgrens staat is zowel van u als van uw buren. Die mag u niet zonder toestemming van uw buren weghalen.

Ik wil een nieuwe schutting plaatsen maar mijn buren zijn het hier niet mee eens. Wat kan ik doen?

Algemeen

U kunt in gesprek gaan met uw buren om te kijken of u het toch met elkaar eens kunt worden. Lukt dit niet, dan kunt u het beste de schutting plaatsen op uw eigen grond. De schutting is en blijft dan ook volledig uw eigendom.

Ik wil een nieuwe schutting plaatsen. Waar moet ik rekening mee houden?

Algemeen

Bespreek uw plan met uw naaste buren voordat u een nieuwe schutting gaat plaatsen. Wanneer u een schutting wilt plaatsen op de erfgrens, dan wordt het een gezamenlijke schutting van u en uw buren. Daarom is het van belang dat dit in overleg gaat.

Ik wil een boom in mijn tuin kappen. Mag ik dat zelf doen?

Algemeen

Dat ligt eraan. Voor sommige bomen heeft u een kapvergunning nodig van de gemeente waarin u woont. U krijgt niet altijd toestemming om de boom te kappen. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw gemeente.

Ik betaal jullie voor groenonderhoud. Ik ben hier niet tevreden over. Waar kan ik dat melden?

Algemeen

Dit kunt u melden bij de wijkhuismeester. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen door te bellen naar 0529 - 45 25 88 of te mailen naar info@vechtdalwonen.nl.