Trouwen of geregistreerd partnerschap

Als u trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat, wordt uw partner automatisch medehuurder. Wij ontvangen wel graag bericht van u, zodat wij de gegevens van uw partner kunnen opnemen in onze administratie. Gebruik hiervoor het formulier medehuurderschap.

We maken geen nieuw huurcontract. Het bestaande huurcontract zetten we op twee namen.

Medehuurderschap aanvragen:

  1. Vul het formulier medehuurderschap in.
  2. Voeg het volgende document toe:
  • Een kopie van het trouwboekje/bewijs van geregistreerd partnerschap.

Veel gevraagd over Trouwen

We gaan trouwen, kunnen we medehuurderschap aanvragen?

Algemeen

Ja, uw partner wordt automatisch medehuurder als u gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat. Wij ontvangen graag bericht van u, zodat wij de gegevens van uw partner kunnen opnemen in onze administratie. We maken geen nieuwe huurovereenkomst, maar wijzigen de gegevens in ons systeem. U kunt hiervoor het aanvraagformulier medehuurderschap invullen en een kopie van uw trouwboekje of bewijs van uw geregistreerd partnerschap toevoegen. 

Ik wil de naam op mijn huurovereenkomst aanpassen. Hoe regel ik dat?

Algemeen

De naam op de huurovereenkomst kan alleen gewijzigd worden na een huwelijk, geregistreerd partnerschap of Koninklijk Besluit. U kunt de naamswijziging aanvragen via info@vechtdalwonen.nl of sturen naar Eskampweg 1, 7731 TA Ommen. Stuur een kopie ter attentie van Verhuur van de trouwakte, geregistreerd partnerschap of Koninklijk Besluit mee.

Mijn partner is overleden. We waren getrouwd of hadden een geregistreerd partnerschap. Ik blijf in de woning wonen. Moet ik dit doorgeven aan jullie?

Algemeen

Staat u beiden op het huurovereenkomst?
Voor het aanpassen van de overeenkomst hebben wij een kopie van de akte van overlijden nodig met daarbij uw volledige adresgegevens. Daarna kunnen wij de tenaamstelling aanpassen.

U staat niet beiden op de overeenkomst maar bent juridisch wel medehuurder (getrouwd of geregistreerd partnerschap)?
Voor het aanpassen van de overeenkomst hebben wij een kopie van de akte van overlijden nodig en een verzoek tot naamswijziging (identiteitsbewijs, bewijs van trouwen of geregistreerd partnerschap). Daarnaast hebben we ook nog uw volledige adresgegevens nodig om de wijziging door te kunnen voeren. U mag deze stukken afgeven op ons kantoor, maar u mag deze ook opsturen ter attentie van Verhuur Eskampweg 1, 7731 TA Ommen of via info@vechtdalwonen.nl.