Seniorenkorting

Wij willen het voor senioren makkelijker maken om te verhuizen naar een seniorenwoning. Dit doen wij door senioren die in een eengezinswoning wonen, de huidige huurprijs mee te laten nemen naar een seniorenwoning. De huur van de eengezinswoning moet dan worden opgezegd.

Dit bevordert namelijk doorstroom in het woningaanbod: senioren verhuizen naar een passende woning en gezinnen kunnen doorstromen naar een vrijgekomen eengezinswoning.

Veel gevraagd over Seniorenkorting

Wat is seniorenkorting?

Algemeen

Bent u 55 jaar of ouder en verhuist u naar een seniorenwoning van Vechtdal Wonen? Dan kunt u uw huidige huurprijs meenemen. De huur van de eengezinswoning moet opgezegd worden.

Wanneer kom ik in aanmerking voor seniorenkorting?

Algemeen

U komt voor seniorenkorting in aanmerking als u 55 jaar of ouder bent en op dit moment een eengezinswoning huurt van Vechtdal Wonen. Wanneer u gaat verhuizen naar een seniorenwoning van Vechtdal Wonen neemt u de huidige netto huurprijs van de eengezinswoning mee. De huur van de eengezinswoning moet worden opgezegd.

Wat zijn de voorwaarden van seniorenkorting?

Algemeen

Deze regeling geldt voor alle senioren van 55 jaar of ouder. Het is alleen van toepassing wanneer u nu een eengezinswoning van ons huurt en u verhuist naar een seniorenwoning van Vechtdal Wonen. Dit is wel afhankelijk van het inkomen en de huishoudsamenstelling, voor een overzicht hiervan klik hier
U kunt uw huidige huurprijs alleen meenemen als u verhuist naar een seniorenwoning die u rechtstreeks van ons huurt. Bij een seniorenwoning via een zorginstelling geldt deze regeling niet. De toewijzing gaat op volgorde van inschrijfduur. De huur van de eengezinswoning moet worden opgezegd.

Hoe vraag ik seniorenkorting aan?

Algemeen

U hoeft dit niet aan te vragen. U krijgt automatisch seniorenkorting wanneer u nu een eengezinswoning van ons huurt en u verhuist naar een seniorenwoning van Vechtdal Wonen. 

De huur van de eengezinswoning moet worden opgezegd.