Spandoekenactie in Zeeheldenbuurt

In de Zeeheldenbuurt in Ommen zijn we bezig met een project om de leefbaarheid te bevorderen. Uit een inventarisatie kwam een aantal verbeterpunten naar voren. Eén daarvan was de verkeersveiligheid. Het idee is toen ontstaan om 3 spandoeken te maken en deze in de wijk te plaatsen.

Samen met kinderen uit de buurt, bewoners van zorgcentrum Oldenhaghen, gemeente en politie is er op woensdagmiddag 10 november een creatieve middag geweest en zijn er mooie doeken ontworpen met teksten als ‘Rustig aan, het is geen racebaan!’ en ‘Telefoon? Doe het niet gewoon!’  ‘’Het was leuk om dit samen vorm te geven en tijdens een gezellige middag creatief bezig te zijn. En ook nog voor een goed doel!’, aldus een van de creatievelingen.

Inmiddels zijn de spandoeken geproduceerd op weersbestendige doeken en staan ze verdeeld door de wijk. De officiële onthulling door wethouder Leo Bongers kon vanwege de aangescherpte coronamaatregelen helaas niet doorgaan. Desondanks hopen we dat het iets zal bijdragen aan de verkeersveiligheid in de wijk.