Geslaagde Huurdersdag 2022!

Huurdersdag 2022 in teken van energiebesparing

Veel woningcorporaties organiseerden vandaag de jaarlijkse Dag van het Huren. Na een pauze van twee jaar stond vandaag ook eindelijk weer de Huurdersdag van Vechtdal Wonen op de agenda. Bijna 1000 bezoekers kwamen samen in Dedemsvaart om elkaar te ontmoeten, te genieten, maar vooral ook om tips te krijgen en inspiratie op te doen als het gaat om energiebesparing.

Op het prachtige terrein van de Kalkovens in Dedemsvaart waren allerlei stands te vinden met informatie over het thema (energie)besparing en wonen. Er waren workshops met een duurzaamheidscoach, creatieve workshops en natuurlijk was ook Huurdersorganisatie Vechtdal aanwezig. Ook kon iedereen een kijkje nemen in het museum, de turfschuur, het turfschip en de smederij van de Kalkovens. Met veel nieuwe, opgedane inspiratie, een goedgevulde maag en een mooie goodiebag gingen de bezoekers weer naar huis. Het was een groot succes!

Oma Hilda uit Ommen is hier samen met haar kleinkinderen. “We huren al jaren bij Vechtdal Wonen. Mijn man is hier vooral om informatie in te winnen over de verduurzamingsplannen van onze woning. Ik wandel hier met de kleinkinderen rond. En we hebben zelfs een tochtje met de boot gemaakt! Ze genieten vooral van het springkussen. Echt een hele leuke, maar vooral ook informatieve dag!”