Onze directeur-bestuurder Martijn Rink

Ik ben opgegroeid in kaasstad Alkmaar met mijn jongere zus. Een heerlijke tijd in een stad waar ik ook nog steeds graag kom. Na mijn middelbare schooltijd heb ik rechten gestudeerd in Amsterdam. De keuze voor deze studie was voor mij heel logisch: hier kon ik mijn ideeën over rechtvaardigheid en gelijkheid verder vormgeven. En nog steeds draag ik dit tijdens mijn mooie werk dagelijks mee. 

Op dit moment woon ik in Balkbrug, waardoor ik dus dagelijks door het prachtige Vechtdal rijd naar ons kantoor in Ommen, of maak de reis naar de dynamiek van onze campus in Enschede. Deze reis mag ik sinds 1 juli 2019 maken, want vanaf die dag ben ik directeur-bestuurder bij Vechtdal Wonen. 

En ook bij Vechtdal Wonen maken we een reis door
Als jonge organisatie na de fusie werken we elke dag hard om onszelf weer een stukje beter te maken. En dat doen we om onze huurder een thuis te kunnen bieden! Een thuis waarin wordt gewoond én geleefd. Waar mensen zich kunnen ontwikkelen en gelukkig kunnen zijn. Want iedereen heeft recht op zijn eigen thuis. En daar zet ik mij graag voor in, niet alleen in het Vechtdal of in Enschede, maar ook in de samenwerking met onze collega-corporaties of met de gemeenten in onze regio!

Ik heb al heel wat voetstappen in de volkshuisvesting gezet
Ik ben vanuit de collegebanken als bedrijfsjurist begonnen bij het Waarborgfonds Sociale Woningbouw, het borgingsinstituut van de woningcorporaties. Na diverse managementfuncties binnen deze organisatie te hebben bekleed, en veel over de corporaties en hun mooie werk te hebben geleerd, heb ik mijn eerste rol als directeur-bestuurder gekregen in 2013. Toen ben ik gestart bij Rhenam Wonen, een corporatie die actief is in de gemeenten Rhenen en Utrechtse Heuvelrug. Ook daar mocht ik bouwen aan een mooie organisatie met bevlogen medewerkers met hart voor de huurders.  

En daar mag ik bij Vechtdal Wonen mee doorgaan 
We bouwen verder aan de organisatie, onze dienstverlening en onze relaties. En om daar een bijdrage aan te mogen leveren, vanuit mijn idealen voor rechtvaardigheid en gelijkheid, vind ik iedere dag weer een voorrecht!

Lees ook: Martijn Rink herbenoemd