Flexwoning

In veel gemeenten zijn flinke wachtlijsten voor woningzoekenden. Met het bouwen van nieuwe huurwoningen komt er meer aanbod bij. Alleen voor mensen die met spoed op zoek zijn naar een woning is het lastig om op zeer korte termijn een woonplek te vinden. Zij hebben als woningzoekenden weinig tot geen inschrijftijd opgebouwd, maar wel dringend een woning nodig. Met de zogenaamde flexwoningen (voorheen Tiny Houses) bieden we woningen aan voor hen. 

Een flexwoning is een soort springplank naar regie op je eigen leven. Denk daarbij aan mensen die bijvoorbeeld net gescheiden zijn, op straat staan door een gedwongen verkoop van de woning, of door het overlijden van ouders. Er zijn tal van persoonlijke omstandigheden waardoor iemand dringend betaalbare tijdelijke woonruimte nodig heeft. Deze mensen staan nog maar pas ingeschreven bij Vechtdal Wonen. 

Alle nieuwe bewoners zullen maximaal twee jaar in de flexwoning wonen om vervolgens door te stromen naar een andere permanente woning in de huur of in de koop.

Dedemsvaart

Waar:      Botermanswijk
Aantal:    12 flexwoningen

In de directe omgeving van de flexwoningen zijn o.a. een middelbare school gelegen, een sporthal, een wijk- en zorgcentrum voor ouderen, supermarkt en een aantal vrijstaande woningen.

Hardenberg

Waar:      Vogelbuurt
Aantal:    15 flexwoningen

In de directe omgeving van de flexwoningen zijn o.a. een middelbare school gelegen, een sporthal, supermarkt en horecagelegenheden.

Er is voor beide locaties gekeken naar een plek die ligt in de nabijheid van een woonwijk en de voorzieningen in het centrum. Wij vinden het namelijk belangrijk dat er verbinding ontstaat met de wijk en haar bewoners. Als bewoner blijf je dan betrokken bij de buurt waarin je woont. Omdat niet iedereen een echte spoedzoeker is, wordt in afstemming met het Samen Doen team besproken wie er komen wonen. Zo bieden we echt plek voor die mensen die hoge woningnood hebben en vanuit hier straks door kunnen naar een huis dat bij hen past.

Veel gevraagd over Flexwoning

Voor wie zijn de flexwoningen?

Algemeen

De woningen zijn bestemd voor mensen die per direct een woning nodig hebben, de spoedzoekers. Denk daarbij aan mensen die bijvoorbeeld net gescheiden zijn, op straat staan door een gedwongen verkoop van de woning of door het overlijden van ouders. Door hun korte inschrijftijd komen ze niet in aanmerking voor een reguliere huurwoning. 

Hoe kom ik in aanmerking voor een flexwoning?

Algemeen

Klik hier om u aan te melden. Op basis van deze aanmelding nodigen we u uit voor een persoonlijk gesprek. In afstemming met het Samen Doen team wordt besproken of een flexwoning bij u en uw persoonlijke situatie past.

Hoe lang kan ik in een flexwoning blijven wonen?

Algemeen

U mag maximaal twee jaar in de flexwoning wonen om vervolgens door te stromen naar een andere woning. U hoort ruim van tevoren wanneer uw huurovereenkomst afloopt, zodat u genoeg tijd heeft om op andere woningen te reageren.

Wat is de huurprijs van een flexwoning?

Algemeen

De huurprijs is afhankelijk van het type flexwoning. Daarnaast wordt de huurprijs bepaald aan de hand van uw inkomen en uw leeftijd.