Flexwoning

In veel gemeenten zijn flinke wachtlijsten voor woningzoekenden. Met het bouwen van nieuwe huurwoningen komt er meer aanbod bij. Alleen voor mensen die met spoed op zoek zijn naar een woning is het lastig om op zeer korte termijn een woonplek te vinden. Zij hebben als woningzoekenden weinig tot geen inschrijftijd opgebouwd, maar wel dringend een woning nodig. Met de zogenaamde flexwoningen (voorheen Tiny Houses) bieden we woningen aan voor hen. 

Voor wie zijn deze woningen geschikt?

Een flexwoning is een soort springplank naar regie op je eigen leven. Er zijn tal van persoonlijke omstandigheden waardoor iemand dringend betaalbare tijdelijke woonruimte nodig heeft. Denk daarbij aan mensen die bijvoorbeeld in een complexe scheiding zitten, op straat staan door een gedwongen verkoop van de woning, of door het overlijden van ouders. En die in deze situatie niet kunnen terugvallen op hun eigen netwerk. De flexwoningen zijn geschikt voor 1 persoon en bedoeld voor mensen uit het Vechtdal die nog maar pas ingeschreven staan bij Vechtdal Wonen. 

Wij hebben flexwoningen op de volgende locaties:

Dedemsvaart

Waar: Botermanswijk
Aantal: 12 flexwoningen
Beschikbaar: 1

In de directe omgeving van de flexwoningen zijn o.a. een middelbare school gelegen, een sporthal, een wijk- en zorgcentrum voor ouderen, supermarkt en een aantal vrijstaande woningen.

Hardenberg

Waar: Vogelbuurt
Aantal: 15 flexwoningen
Beschikbaar: 0

In de directe omgeving van de flexwoningen zijn o.a. een middelbare school gelegen, een sporthal, supermarkt en horecagelegenheden.

Ommen

Waar: Sportlaan
Aantal: 50 flexwoningen
Beschikbaar: Nog niet beschikbaar

Samen met de Gemeente Ommen gaan wij 50 flexwoningen realiseren aan de Sportlaan in Ommen. Deze woningen zijn bedoeld voor mensen die met spoed op zoek zijn naar een woning. Denk aan starters, statushouders en mensen die vanuit hun persoonlijke situatie (zoals een echtscheiding) een woning zoeken.

Er komen twee type flexwoningen
Met één of twee slaapkamers. De verwachting is dat we eind dit jaar de eerste woning kunnen plaatsen.

Interesse?
Maak uw interesse kenbaar via dit formulier. Zodra wij meer informatie hebben houden we u op de hoogte. 

Toewijzing

Omdat niet iedereen een echte spoedzoeker is, wordt in afstemming met het Samen Doen team besproken wie er komen wonen. Zo bieden we echt plek voor die mensen die hoge woningnood hebben en vanuit hier straks door kunnen naar een huis dat bij hen past. 

Alle nieuwe bewoners zullen maximaal twee jaar in de flexwoning wonen. Tijdens deze periode kunnen ze op zoek naar een permanente woning. 

Veel gevraagd over Flexwoning

Voor wie zijn de flexwoningen?

Algemeen

De woningen zijn bestemd voor mensen die per direct een woning nodig hebben, de spoedzoekers. Denk daarbij aan mensen die bijvoorbeeld net gescheiden zijn, op straat staan door een gedwongen verkoop van de woning of door het overlijden van ouders. Door hun korte inschrijftijd komen ze niet in aanmerking voor een reguliere huurwoning. 

Hoe kan ik me aanmelden voor een flexwoning?

Algemeen

We werken niet met een wachtlijst, omdat we niet weten wanneer er een woning vrijkomt. 
Wanneer er een flexwoning beschikbaar is in Dedemsvaart en/of Hardenberg, staat op deze pagina ook het aanmeldformulier.

Hoe lang kan ik in een flexwoning blijven wonen?

Algemeen

U mag maximaal twee jaar in de flexwoning wonen om vervolgens door te stromen naar een andere woning. U hoort ruim van tevoren wanneer uw huurovereenkomst afloopt, zodat u genoeg tijd heeft om op andere woningen te reageren.

Wat is de huurprijs van een flexwoning?

Algemeen

De huurprijs is afhankelijk van het type flexwoning. Daarnaast wordt de huurprijs bepaald aan de hand van uw inkomen en uw leeftijd.